A Barcelona bejutott a Király Kupa döntőjébe

A Barcelona 4–0-ra megnyerte a Király Kupa döntőjét az Athletic Bilbao ellen.

A hajó mégis gyors előnyt szerezhetett volna RENDETLENSÉG befejezése után De Jong nyomja meg a jobb oldali rudat. Ezután Messi felidézte a védők között mozgó labdát Griezmann előtte, de a francia támadó megfordult és át akart menni, ami rossz ötletnek bizonyult.

A Barca nyomasztóan vezetett, volt olyan időszak, amely 82 százalékban birtokolta a labdát, de Bilbao jól pakolt és magához vette az első félidőt.

A második félidő elején a baszk csapat két ingatag helyzettől szabadult meg, előbb Griezmannról pattant le a labda, majd Busquets egészen bátran védte közeli lövését SIMON, de a 60. percben nem tudott visszatérni, De Jong lépését Griezmann megpofozta.

És ezzel a gát eltört, három perccel később Jordi Alba De Jong dobta a másodikat,

aztán Messi is belépett a buliba, szépen becsapta a védőt és végiggördült.

Messi egyetlen gólt sem szerzett, Jordi Alba megszerezte a második gólját a passz után, így a jelenlegi a Király Kupa hetedik döntője volt, ahol gólt szerzett, és a döntők tekintetében összesen kilenc gólja van, ami természetesen egy rekord.

Griezmann egy második gólt is szerzett, de azt egy les miatt vették el a film után, de ez sem javított a baszkok helyzetén. Bilbao elvesztette 2020-at és az idei döntőt két hét alatt, Ronald Koeman viszont megszerezte első trófeáját a Barca edzőjeként. A katalán csapat a történelem 31. kupagyőzelmét ünnepelhette.

Spanyol király kupa, döntő, Sevilla:

Barcelona – Athletic Bilbao 4-0 (0-0)
viselet: Griezmann (60), F. De Jong (63), Messi (68, 72)