A Barca vereségével a Real Madrid vette át az irányítást

A Real Madrid hazai pályán 2–1-re legyőzte a Barcelonát a spanyol bajnokságban, így gólt szereztek, és a kölcsönös eredményeknek köszönhetően még az élen is megelőzték az Atlético Madridot, bár a város riválisa még mindig turnén van a pályán. A hajó 19 veretlen bajnokság után (16 győzelmet is beleértve) jelent meg újra.

Ha a Real-Barca tökéletesen kezdte, a Madrid megmutatta, miközben a 13. percben vezetést szerzett, középen egy labda Benzema sarokba szorította a kaput. Ezzel aztán sikerült elkapnia az ellenfelet Kroos szabadrúgással a hazaiak megduplázták előnyüket, amely aztán a kapuba került. A Barcelona a szünet előtt életjeleket mutatott, RENDETLENSÉG például egy sarokból kilőtt puska.

A második félidőben az eső egészen keményen esett a végéig, a meccs kiszámíthatatlanságában kissé megfordult, innen is láttam földcsuszamlásokat. A vendégek jó döntetlenje volt a kispadon lenni Griezmann felkelt, azonnal kiváló helyzetben volt, és a 61. percben okosan hagyta a lábak között fehér miután a labdát központosította, Mingueza és furcsa csapással szépítette.

A Real szinte azonnal válaszolt egy kapufával, aminek szintén volt életveszélyes ellentéte, kivéve Vinicius Jr. az utolsó pillanatban védőt lőttek. Kroos ezután egy cikkcakkot tört össze a fejével, bár a kapu felé nézett.

A 84. percben Braithwaite kezét tizenhaton belül behúzták, elesett, de a játékvezető nem ítélt büntetést. Végül azonban szétszóródtak Casemirode a Barca nem tudott egyenlíteni, az utolsó percben még a lécet is eltalálták a vendégek.

A Real vezet, ugyanolyan pontszámú, mint az Atlético, és a Barcelona hátránya csak egy pont. A Madrid a szezon mindkét bajnokságában legyőzte barcelonai riválisát.

A hajó még nem volt olyan nagy bajnok, hogy egy szezonban kétszer is kiesett a Real Madridból.

La Liga, 30. forduló

Real Madrid – FC Barcelona 2–1 (2–0)