A Barca edzője csatlakozik az UEFA-hoz: Csak a pénz fontos számukra, a játékosok nem

A futball a szurkolóké. Ma jobban, mint valaha

Írta Twitter-oldalán Gerard Piqué kedd este, miután kiderült, hogy a Chelsea és a Manchester City is kivonult a Szuper Ligából, már csak azért sem, mert a rajongók hatalmas ellenállást tanúsítottak az új sorozat iránt.

Piqué mondata jól tükrözi azt a tényt, hogy a játékosok nem voltak lelkesek a 12 klubért, köztük a Superligáért, amelyet a védőt bérlő Barcelona meg akar kezdeni. Barcelona edzője, Ronald Koeman elismerte, egyetértett Piqué álláspontjával, majd üzenetet küldött az Európai Szövetségnek.

“Hihetetlen, milyen sűrű volt a bajnokság menetrendje az elmúlt években, és hány mecsetnek kellett futballistának játszania. Mindenki a Szuperligáról vagy a Bajnokok Ligája reformjáról beszél, az UEFA pedig rendszeresen hallatja a hangját, de valahogy soha nem hallgatja meg a sportág főszereplőit, a játékosokat vagy az edzőket, hogy a mérkőzések száma kb.

Csak a pénz számít nekik. Természetesen a sportág jövőjére gondolnak, de elsősorban meg kell védeniük a játékosokat.

Said Koeman, aki a hétvégén a Barcelonával elnyerte a Király Kupát, és megszerezte első trófeáját a klub edzőjeként.