A balszerencse nem zavarja a sportlövési botrány két főszereplőjét

Úgy tűnik, az általa kiváltott botrány mennyire megveti két főszereplőjét, és bármi is legyen a furcsa ellentmondás, rendben van. Péni István és Sidi Péter Sportjának alapvető kiegészítője a kötél idege, mert sportlövőként sehová sem menne anélkül, hogy tűrné a stresszes helyzetet: ezúttal sportkörülmények között ide-oda vágtak.

Így nem meglepő, hogy két héttel azután, hogy március végén hosszú ideig szembesült Új-Delhiben – valószínűleg egy vb-aranyérem sérült meg – Komáromban, Sidi Péter megnyerte az első puskás Európa-bajnokság összesített számát. férfiaknak 458,5 körrel.a második előtt Péni István (458,3).

Ezenkívül a Duna Sportlövész Kupa alapversenyén a győztes Péni István 1189 körrel végzett, ezzel három körrel javítva saját országos rekordját. Noha eredménye jobb túra, mint a jelenlegi világrekord, világrekordot csak az olimpián, a vb-n, a vb-n és a kontinentális bajnokságon lehet lőni, ezért nem ellenőrizhető. A közelgő olimpia miatt azonban fontos megjegyezni, hogy nyilvánvalóan Sidi, a két kiváló sportolónk egyike, jól lő Peni által játszott eszköz nélkül, míg Penit nem zavarja Sidi jelenléte, és még az sem, megduplázódott mindkét versenytársban.

A következő két hétvégén több válogatásra kerül sor, először jövő héten Pécsett, majd a következő héten Budapesten, a Fehér úti Országos Lőtéren.

Sportlövészet, Duna-kupa, Európa-bajnokság,

Férfi 50 m-es lövöldözős döntő: