“A 200 pillangó már a zsebedben van” – Milák Kristóf biztos a tokiói aranyban

A 21 éves úszó és Európa-bajnok Milák Kristóf hat aranyérmet nyert az országos bajnokságon, országos csúcsot 100 pillangón és egy világcsúcshoz közeli időszakot 200 pillangón. Ez azért is elképesztő eredmény, mert a koronavírus-fertőzés óta január óta gyakorlatilag teljes munkát végez. A DIGI Sport híreknek elmondta, hogy a számot Tokióban favoritnak tartják, és fejleszteni akar.

“Valójában jó kedvem van, hogy megnézzem, sikerül-e. Ugyanez vonatkozik a versenyre és az edzésre is. Azt hiszem, már a fejemben volt egy olyan verseny, ahol hagytam magam megszabadulni a rendelkezésemre álló részektől, és ezúttal valóban úszni tudtam, hogy megnyugtassam magam és a körülöttem lévő embereket, és akkor mindenki megteszi, hogy jól járjon. Sport 24 Milák Kristóf.

Az edződ, Selmeci Attila beszélt arról a kiváló formáról is, amelyet Milák ob-nak látott: „Úgy érzem, hogy most jött el a munka gyümölcse. Nem volt beteg, nem volt távol, az edzőtáborok is nagyon jól sikerültek. Nagyon köszönöm Kristófnak és a legénység minden tagjának, akik ebben segítettek, és remélem, hogy a folytatás jó lesz. ”

Milák legközelebb a májusi Európa-bajnokságon indul, ahol a tervek szerint nyolc egyéni számban és két váltóban indul. De úgy tűnik, hogy ezt a döntést nem igazán vizsgálta felül.

“Vagy nagyon hülye voltam, vagy nagyon bátor voltam ennyi számot beismerni, de nem vagyok annyira félő ember. Kíváncsi vagyok, mennyit sikerült eddig elérnem otthon egy ob-n és mennyit fogok viselni “- mondta a Budapest Honvéd kiválósága.

És az Európa-bajnokság után jöhet az olimpia, ahol az úszó csak a fő számokra fog összpontosítani.

“Az olimpiai játékok csak kisebb számban indulnak, mert nem érik meg a kockázatot. Minden kezdet onnan véressé válik “- mondta Selmeci Attila.

Milák Kristóf önbizalmával pedig nincs probléma, bár ez nem meglepő, hiszen 200 pillangó világbajnoka és világbajnoka.

A két tabletta, mondhatni, a zsebében van

Magabiztosan mondta, amikor megkérdezték, mire számított az olimpián.

“A legnagyobb kihívás nem a 200, hanem a 100 tabletta lesz egyértelműen, még mindig van mit kompenzálnom, függetlenül attól, hogy most 50,47-et sikerült úsznom.”

Milák jelenleg a Duna Arénában edz, edzéseit április közepén folytatja Tenerifén.

Május 10-én kezdődik a budapesti úszó Európa-bajnokság.