A 17 éves csatár egy perc alatt eldöntötte a francia szurkolót

A League 1 előnye nagyon szoros, így négy fordulóval a szezon vége előtt kiemelkedő szerepet játszott a Monaco-Lyon szurkoló.

Kevin Volland megnyerte a hazai csapat vezetését, amelyet a középpálya változása után megváltoztatott Memphis megtakarítások kiegyenlített. Az eseményekre a 70. percben került sor, amikor Maxence Caqueret második sárga lapot kapott a vendégektől. Marcelo góljával a Lyon továbbra is vezetett, de tizenegyesből Wissam Ben Yedder kiegyensúlyozott.

Döntetlennel a Lyon nyolc pontot szerzett volna az első helyről, de négy hellyel is lemaradt volna a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Tehát a győzelem célja volt, hogy a 17 éves csatár, Rayan Cherki megnyerte egy perccel a letelepedés után.

Cherki negyvenszer játszott a lyoni felnőtt csapatban, hatszor szerzett gólt a Francia Kupában, de ez volt az első találata a Ligue 1-ben. A mérkőzés tétjét jól mutatja, hogy a lövés után több játékos is harcolt, miután a mérkőzést, a játékvezető három piros lapot is megítélt.

Az éllovas a Lille 76, a PSG 75, a Monaco 71 és a Lyon 70 ponttal, három fordulóval a szezon vége előtt.