200 pillangóval rendelkező pillangót sem tudtak kinyomni

Harapós boglárka Arany-, Katinka hosszú és ezüstérmet nyert női 200 méter pillangón a csütörtöki budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Az első 50 méter után a britek Keanna MacInnes vezetett, Kapás lett a harmadik, majd a dán fele Helena Rosendahl Bach megszerezte a vezetést, a második pedig a magyar védő lett.

150 éves korában Kapás több mint egy másodperccel átvette a vezetést, végül új, 2: 06.50 perces egyéni csúccsal védte meg címét, Hosszú Katinka pedig kiváló hajrával, 2: 08.55-ös lett a második.

Titokban reménykedtem egy egyéni tippben, ez bevált, ezért nagyon boldog vagyok.

Az első százban nem mertem túlságosan bízni magamban, de a harmadikban, amikor eltávolodtam a többiektől, úgy éreztem, hogy ott lesz, azt hittem, nem hagyom el “- mondta Kapás az M4 Sportnak.

Hozzátette: azért gyakorol, hogy mindenre reagálni tudjon, de megemlítette azt is, hogy Európán kívül több olyan ember van, aki képes szórakozni, így az olimpia érdekesebb lesz.

Háromszoros olimpiai bajnok, háromszoros bronzérmes a világkupán 200 pillangóban, Long nem állt dobogón a fordulókban, de csodálatos munkát végzett, és 2: 08.14-gyel második lett.

“Kicsit gyorsabban kellett volna kezdenem, valószínűleg jobb taktika lett volna. Az elején elmentem Bogival, a második félidőben tudtam, hogy sokat fog úszni, nekem ez általában nem a taktikám, csak ezt próbáltam ki.

Kicsit csalódott vagyok, mert nem érzem úgy, hogy mindent sikerült kihoznom belőlem

– Ő mondta.

200 magyart tudtunk támogatni 200 vegyesen, az 50 pillangón Kosert Hubert második, Cseh László a negyedik helyen tért vissza. Hátul ez utóbbi sokat jött és megelőzte Kóst – de a két magyar az élen állt.

A csehen kívül visszatért a harmadik helyre, Kos az ötödik helyre, és mindketten megúszták az érmet: a cseh a 4. helyen végzett (1: 58.04), Kos az 5. helyen végzett (1: 58.12).

Ami az elődöntőket illeti, Szabó Szebasztián Hét évszázaddal lassabb volt 50 pillangónál, mint reggel 23,03 másodpercnél, de a pénteki döntőt magabiztosan, harmadikként holtversenyben várja.

Milák Kristóf Az előzetes futamon 1: 47.27-es úszási idejéből gyors 200 szettet sikerült faragnia, és 1: 46.77-ben hetedik lett.

100 méter hátul nőknek Burián Katalin reggel javult és még közelebb került egyéni csúcsához (1: 00.01), de az 1: 00.18 perces idő, akárcsak reggel és délután, elegendő volt a tizedik helyre. Női 200 m mell Halmai Petra 2: 26,10 perces egyéni csúccsal a tizenkettedik lett.

A magyarok kilenc érmet tartanak a vízügyi Európa-bajnokságon. Úszás előtt nyílt vízben Olasz Anna második, és a csapat harmadik lett, akárcsak a magyar válogatott a szinkronúszók élén. Az úszómedencénél, hétfőn 400 méter vegyes úszó, Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória második lett, míg Milák Kristóf szerdán 200 méter pillangót nyert, Kenderesi Tamás és harmadik lett.

Ahol a futball elme és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözölj mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!