18 év alatt védőkártya nélkül mehetek a budapesti Európa-bajnokságra

Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapja megerősítette, hogy mi Gulyás Gergely a kormány csütörtöki tájékoztatójában azt mondta:

A Magyarországon élő kiskorúak védőkártya nélkül mehetnek a budapesti Európa-bajnokságra.

Ami a külföldi rajongókat illeti, negatív PCR-tesztet kell végezniük 72 órával a magyarországi belépés előtt, és birtokukban felmenthetők a karantén alól – írja az UEFA honlapja.

A tervek szerint, amikor a 4 millió oltott megérkezik Magyarországra, védőkártyával lehet majd sporteseményeken részt venni, így az NB I a szurkolók előtt véget érhet, és néző lehet a Magyar Kupa döntőjén.

További fontos információ az Európa-bajnokságról, hogy a Follow My Team jegyek lejártával nő a résztvevő csapatok számára biztosított jegyek száma. Megvásárolhatók a májustól kezdődő jegyértékesítési fordulóban – mutatott rá a magyar szövetség Facebook-oldalán.

A tavaly nyár óta elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokságra június 11. és július 11. között kerül sor. A magyar válogatott hazai pályán fogadja a portugál Európa-bajnokot és a francia világbajnokot, míg a németek Münchenben játszanak. A házigazda városok közül csak Budapest ígérte teljes mérkőzések megrendezését, bár az angolok azóta jelezték, örülnének, ha Wembley be tudná tölteni a döntőt.

Angliában múlt vasárnap az FA-kupa elődöntőjében már korlátozott számú néző volt a lelátón.