Magunkról

A Magyarországi Női Alapítvány (MONA) bemutatása

Az 1992-ben alapított MONA mindenki számára nyitott, párt-semleges, non-profit közhasznú alapítvány. Célunk a nemek egyenlőségének előmozdítása, a civil és állami szereplők között a nők és a férfiak egyenlő esélyeiről folytatandó társadalmi párbeszéd előmozdítása. Feltett szándékunk a társadalmi nemekkel kapcsolatos köztudatosság javítása, és általában is az egész társadalom – ideértve az állami szerveket is – befolyásolása a nők helyzetének javítása és az ezt szolgáló gender mainstreaming-szemlélet elterjesztése érdekében.

A MONA mindezek érdekében a női és férfi szerepek sokrétűségét gazdagságát, és egyben – legalábbis egy demokratikus társadalomban – egyenrangúságát bemutató, egyszersmind a nemek között mind a mai napig fennálló méltánytalan társadalmi, gazdasági, politikai egyenlőtlenségeket is felszínre hozó közéleti vitákat kezdeményez.

Tevékenységi területeink: oktatás és képzés, publikációk, kutatás, mindezek alapján a nők társadalmi helyzetének javítását célzó javaslatok megfogalmazása és előterjesztése, konferenciák, találkozók és fórumok szervezése, hazai és külföldi nőszervezetek, intézmények és hálózatok kapcsolatainak szervezése, építése, szervezet- és szakmaközi együttműködések kezdeményezése és támogatása, a nők elleni erőszak visszaszorítását célzó jogfejlesztési javaslatok kidolgozása.

Elérhetőségeink:

MONA – Magyarországi Női Alapítvány

1537 Budapest, Postafiók 453/27
e-mail: mona[kukac]mona-alapitvany[pont]hu

Az alapítvány szívesen fogadja az adózók 1%-os felajánlásait. Adószámunk: 18015614-1-41