MIGRA 2009-2010

“Migráns nők társadalmi integrációjának elősegítése tudatosságnövelés és konzultációs szolgáltatások révén”

(MIGRA – Promote Integration by Awareness Raising and Counselling) 2009. szept. 1. – 2010. júl. 30.

A MIGRA projekt célja, hogy felkeltse a figyelmet a migráns nők speciális szükségleteire és problémáira azáltal, hogy ismereteket nyújt a jogszabályi környezetről és hozzájárul a szemléletváltáshoz az európai értékrendszernek megfelelően, azaz a tolerancia, szolidaritás és kölcsönös megértés szellemében.

A projekt keretében szemináriumok, workshop-ok és egy nemzetközi konferencia került megrendezésre nagy számú résztvevővel. A projektben 11 szervezet vett részt (közintézmények és non-profit/civil szervezetek) öt tagállamból (Ausztriából, Csehországból, Magyarországról, Olaszországból és a Szlovákiából).

A Magyarországi Női Alapítvány részéről a projekt nemzetközi konferenciáján előadóként Balogh Lídia vett részt 2010. június 29-én, Bécsben. A prezentáció anyaga angol nyelven ITT olvasható.

Vissza az oldal elejére